Lakáshitel kalkulátorok

Ezen az oldalon gyűjtöttem össze azokat a valóban használható lakáshitel kalkulátorokat, melyek segítségével kikalkulálhatja, mely hitelközvetítő, vagy bank ajánlata lenne Önnek a legmegfelelőbb. A kalkulációs adatok gyakran csak tájékoztató jellegűek, ezért kérjen személyre szabott ajánlatot, mely már tartalmazza a felmerülő ügyleti költségeket is.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy a devizaalapú hitelek mögé a jövőben nem lehet jelzálogjogot bejegyezni, s ez visszamenőleges hatállyal, július 1.-től lesz érvényes. A devizahitelek legnagyobb problémája a forint gyengülése, addig a forinthitelesek az alapkamat emelésétől félhetnek.

A döntés azért született, mert az elmúlt hónapok folyamatos árfolyamváltozásai miatti törlesztőrészlet-növekedések következtében több százezer ember került kilátástalan helyzetbe. A szakemberek szerint, mivel a további eladósodás a nemzeti devizában történik, nem lesz árfolyamkockázat. Lakáshitel felvétel előtt több helyen is informálódjon.

A hitelkalkulátor egy számítógépes program, mely az Ön által megadott paraméterek alapján, számítást végez, és a hitelfolyósító bank adatbázisába lévő lakáshitel konstrukciók közül a legrelevánsabb találatot, havi törlesztés összeget dobja ki.

A számítási procedúra végén sokszor megjelenik az elektronikusan kitölthető űrlap, ahol meg kell adni személyes adatainkat,  és már köthető az  „online hitel„.  Itt álljunk meg egy pillanatra és gondoljuk át újra.