Lakás vásárlás

Szinte mindenki életében eljön az a pillanat, hogy lakást vásároljon. Pár fontos szempontot állítottunk össze, melyeket ajánlott figyelembe venni, mielőtt „milliók sorsáról” döntenénk, esetleg lakáshitelt vennénk fel.

Kezdjük a fő szerkezeti elemek vizsgálatával, legyen szó házról vagy lakásról. Esztétikai és minőségi szempontok figyelembevételével.

Háznál: ha jók az alapok, egyben van a tető, korszerűek a nyílászárok és modernnek mondható a fűtési rendszer akkor már túl nagy meglepetés nem érhet bennünket. Viszont, sose tévesszen meg minket egy mutatós berendezés (azt úgy is elviszik).

Lakásnál: a társasház külső-belső (homlokzat, lépcsőház) állaga nagyon fontos, mivel az ilyen jellegű felújításokra csak 20-30 évenként szokott sor kerülni.

A közlekedés, és itt ne csak az autóval való megközelítésre gondoljunk. A tömegközlekedés is nagyon fontos !
Itt van még a parkoló kérdése. Az sem szerencsés ha a mélygarázsunkban lévő 1 parkolóhelyet szeretnék 5 vendégünknek felajánlani.

Rossz szomszédság török átok tartja a mondás. Szánjunk időt a szomszédok felderítésére, figyeljünk, nincs-e a szomszédok között, kutyatenyésztő, vagy mániákus barkácsoló ! Tehát, nagy hiba nem utánanézni a szomszédoknak! Érdemes távolabbra is fülelnünk, nincs e a közelbe, diszkó, autópálya, hangos üzem, stb…

Egy ingatlanos ismerősöm szempontjai is megfontolandók:

– hova néznek az ablakok, (kukatároló,tűzfal)
– szobák elrendezése, (költséges átépítés később)
– szobák tájolása,(nagy meleg)
– elrendezés, (konyha-WC. viszonya)
– hőszigetelés az ingatlanon,
– szellőztetési lehetőség,
– spájz, vagy tároló, (később rájövünk a hiányára)
– a konyha, főleg hölgyeknél nagyon fontos.

Amennyiben befektetési szándékkal vásárolunk lakást, különösen fontoljuk meg döntésünk, és vegyük figyelembe az ingatlan árak hullámzását. Hosszútávon, egy jó ingatlanvásárlás a legjobb értékálló befektetés.