Lakáshitel önerő nélkül

A lakáshitelek esetében is szigorítás lép életbe 2010.03.01-től, önerő és indulóköltségek nélkül nem lehet majd lakáshitelt igényelni egyik banknál sem. A szocpol megszüntetése után ez a lépés volt a végső döfés a fiatalok részére akik 0 forinttal akartak lakást vásárolni részletre, gyakorlatilag esélyük sincs már. Ennek következtében önerő nélkül csak akkor lehet lakáshitelhez jutni, ha a megvásárolni vagy felépíteni kívánt lakóingatlanon kívül a hiteligénylő kiegészítő ingatlanfedezetet is be tud vonni a hitelügyletbe.

Azonban, létezik több speciális hitelbiztosítással működő konstrukció is, ami azt jelenti, hogy a hitelbiztosítéki érték 70% fölötti hitelrészre a bank egy jelzáloghitel biztosítást köt. Ehhez, az önerő nélküli hitelkonstrukcióhoz megfelelően magas jövedelmet kell igazolni, ami azt jelenti, hogy az adós és adóstárs együttesen minimum 200.000 Ft nettó jövedelemmel rendelkezik.

A kiegészítő ingatlanfedezetnek nem kell saját tulajdonban lenni, szülő, nagyszülő, testvér, vagy bármely személy által felajánlott ingatlan elfogadható plusz fedezetként, azonban ez egy bizalmi elven alapuló, kockázatos manőver, mely rosszul is elsülhet és akkor oda a családi idill.

Ha minden kötél szakad, ott van még a lakáslízing, mint a legmegfelelőbb megoldás. A lízing esetében rendszerint az ingatlan értékének 90%-át lehet igényelni, de természetesen itt is megfelelő jövedelem szükséges.

Forrás: Fn.hu

Szólj hozzá!