Devizahitelesek perlik a bankokat

Az adósok abban reménykednek, hogy a bíróságok kimondják, hogy a bankok egyoldalú szerződésmódosítása nem jogszerű.

Egyre többen perelik be a bankokat a magas lakáshitel-törlesztések miatt. A Hitelkárosultak Pertársaságának szakértője szerint a bankok egyoldalúan és így jogtalanul módosították a szerződéseket. A Bankszövetség ugyanakkor azt mondja: biztos, hogy a szerződések jogszerűek, így nem valószínű, hogy megtámadhatóak a bíróságon – hangzott el a Híradóban.

Hitelkárosultak

Nemrégiben több bank is érdekes levelet küldött ügyfeleinek, amelyben arra hívták fel a figyelmet, hogy a svájci frank árfolyamszárnyalása kapcsán a pénzintézet “megérti” a devizahitelesek problémáit és lehetőséget ad a forinthitelre történő áttérésre. A pénzügyekben járatlan, tájékozatlan magyar lakosságon újabb vámot szeretnének behajtani a nyerészkedők. A levél esetében az a tény is megtéveszthet bennünket, hogy az új Orbán- kormány a devizahitelek visszaszorításáról biztosította választóit.

Nosza itt a remek alkalom – a bankoknak…

Aki svájci frankban adósodott el, és most váltana forintra, a teljes hitelére realizálja az árfolyamveszteséget. A mintha a hitel teljes ideje alatt ekkora lett volna az árfolyam! Ez a bankoknak nagyon jól jönne.