Lakáshitel biztosítás

A lakáshitel fedezeti biztosítás a tartozás biztosítékául szolgáló biztosítási szerződés, amelynek keretében a biztosítótársaság kockázata általában olyan előre nem látható eseményekre terjed ki, melyek befolyásolják az ügyfél hitel-visszafizetési képességét a következő esetekben:

– haláleset,
– rokkantság,
– átmeneti keresőképtelenség (beteg-állomány, vagy tartós táppénz)
– munkanélküliség.

Haláleset és rokkantság esetén a biztosító a teljes hiteltartozást fizeti ki egy összegben közvetlenül a hitelnyújtó pénzintézet részére, míg az átmeneti keresőképtelenség illetve munkanélküliség ideje alatt a havi törlesztőrészleteket vállalja át. A fenti kockázatok különféle módon csoportosíthatóak, illetve az egyes kockázatok általában rugalmasan alakíthatóak az ügyfél igényei szerint. A lakáshitel biztosítás lényege, hogy védelmet nyújt az ön által felvett lakáscélú jelzáloghitel teljes futamideje alatt a kölcsöntörlesztést megnehezítő, illetve adott esetben lehetetlenné tevő kockázat, vagyis a munkanélküliség bekövetkezte esetén.

Kockázati életbiztosítást

A bank előírhatja, hogy kössön az adós egy kockázati életbiztosítást. A biztosító arra az esetre vállal kockázatot, ha az adós elhalálozna. Ha ilyen tragédia történik, akkor nem tetézi a bajt az, hogy a család elveszíti a lakást, mivelhogy a biztosító kifizeti a hitel fennmaradó részét. Például, ha az adós egy 40 éves férfi, akkor 10 … Olvass tovább