BAR-listán a háztartások

Minden ötödik háztartás feketelistás – az elmúlt másfél évben 230 ezerrel nőtt a Központi Hitelinformációs Rendszerben nyilvántartott adós magánszemélyek száma. A BAR-listán 2008 végén még 617 ezren szerepeltek, idén június végén viszont ez a szám már 852 ezer volt – vagyis a teljes lakosság 8 százaléka. A fennálló és lezárt mulasztások száma meghaladja a másfél … Olvass tovább

A szabadfelhasználású hitelek

Amennyiben rendelkezik lakással, házzal, telekkel, üdülővel, nyaralóval vagy egyéb ingatlannal lehetősége van ennek terhelésével szabad felhasználású hitel felvételére.

Szabad felhasználású hitel magánszemélyek részére (beleértve az egyéni vállalkozókat, mezőgazdasági őstermelőket, és egyéb önálló tevékenységet végzőket is) ingatlan fedezete mellett nyújtható tetszőleges célra.

Akik nem rendelkeznek félretett pénzzel, és nincs lehetőségük (vagy nem akarnak) családjuktól, ismerősüktől kölcsönt kérni nehezen tudják megvalósítani pénzigényes ötleteiket, elképzeléseiket, vágyaikat. A szabad felhasználású hitel fedezetének alkalmas minden Magyarország területén levő per-, teher- és igénymentes, valamint önállóan forgalomképes ingatlan , amely a kölcsönigénylő vagy valamely hozzátartozójának saját tulajdona.