Lakáshitel: megkülönböztetik az ügyfeleket a bankok

Lakáshitel: megkülönböztetik az ügyfeleket a bankok?

Az azenpenzem.hu szerint a kölcsönök ára erősen szóródik, az ügyfeleket mindenütt jelentősen megkülönböztetik, előnyben a tehetősebbek és a bankhoz több szálon kapcsolódók vannak.

A kiemelt ajánlatok között az egész mezőnyben kizárólag az OTP-nél, a K&H-nál és az FHB-nál szerepel lakáshitel; a Citibank és az AXA egyáltalán nem kínál ingatlanhiteleket.

Olvass tovább

Feljelentenek több bankot is a bedőlt hitelek miatt

Kilakoltattak ma egy férfit Székesfehérváron, mert bedőlt hitele miatt elárvereztette a házát a bank. A nyugdíjas férfi és a hasonló károsultak ügyét alapul véve egy székesfehérvári jogsegély-szolgálat feljelentést tesz az érintett kereskedelmi bankok ellen törvénytelennek ítélt hitelfolyósítási gyakorlatuk miatt – közölte az MR1-Kossuth Rádió.

Devizahitelesek perlik a bankokat

Az adósok abban reménykednek, hogy a bíróságok kimondják, hogy a bankok egyoldalú szerződésmódosítása nem jogszerű.

Egyre többen perelik be a bankokat a magas lakáshitel-törlesztések miatt. A Hitelkárosultak Pertársaságának szakértője szerint a bankok egyoldalúan és így jogtalanul módosították a szerződéseket. A Bankszövetség ugyanakkor azt mondja: biztos, hogy a szerződések jogszerűek, így nem valószínű, hogy megtámadhatóak a bíróságon – hangzott el a Híradóban.

Lakáshitel mentés

Érdemes alaposan meggondolni, mielőtt valaki a Nemzeti Eszközkezelőnek (NET) értékesítése lakását – állította Gyuris Dániel az OTP Jelzálogbank elnök-vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség alelnöke a pénzintézetnél a kormány otthonvédelmi akciótervével kapcsolatban tartott beszélgetésen. Úgy véli ugyanis, hogy a bankkal közösen jobb feltételeket érhet el az, aki lakása eladására kényszerül. A beszélgetésen összességében Gresa Istvánnál, az OTP hitelengedélyezési és kockázatkezelési divíziójának vezérigazgató-helyettesével együtt azt hangsúlyozták, hogy a legnagyobb magyar bank már a válság előtt is működtetett adósvédelmi programja nagyobb kedvezményeket tesz lehetővé a bajba került adósoknak az állami mentő csomagban foglaltakhoz képest. Mint elhangzott: ezek a megoldások jól kiegészítik egymást.

Újra lehet kamattámogatott lakáshitel

Újra lehet kamattámogatott lakáshitel
A kamattámogatott lakáshitel újbóli bevezetése lehetne az egyik lehetséges eszköz, amellyel közvetve segíteni lehetne a bajba jutott lakáshiteleseken.

A bankszövetség szerint sokak problémája megoldódna, ha jó áron adhatnák el a jelzáloggal terhelt lakásukat. A tervek szerint azok kapnának kedvezményes hitelt, akik bajba jutott adós ingatlanát vásárolják meg, valós piaci áron.

Kilakoltatási moratórium – júliusi határidővel !

Az Országgyűlés szerdán július 1-ig meghosszabbította a kilakoltatási moratóriumot a lakáshitel-tartozások adósai számára. A képviselők 267 igen szavazattal, 29 nem ellenében és 4 tartózkodás mellett fogadták el a bírósági végrehajtásról szóló törvény ezt szabályozó módosítását.