Bebetonozott hiteltörlesztések

Egyre több bank áll elő olyan lakáshitellel, melynek éveken keresztül fix a törlesztőrészlete. A hitelintézetek a jegybanki kamatcsökkentési ciklus folytatásában bíznak, ha ez bekövetkezik nem igazán jár jól az az adós, aki „beleül” a most esetleg vonzónak számító kamatú konstrukcióba.

Elsőként a CIB lépett piacra még tavasszal hároméves kamatperiódusú lakáshitelével (ez azt jelenti, hogy az adott időszak alatt a kamat nem változik). Az OTP forintalapú lakáshitelt és lakáslízinget kínál három évig fix törlesztőrészlettel, amihez a múlt hét végéig még akciós díjkedvezmények is társultak. A CIB a termékét ismertető tájékoztatón kilátásba helyezte, hogy rövidesen öt évre terjesztik ki a kamatperiódust. Erről azóta nem szólt a bank, az FHB azonban megvalósította az ötéves fixálást. Az FHB Ötös Referencia kölcsön nemcsak ezen a téren számított újdonságnak. A meghirdetett kondíciók szerint ugyanis a hatodik évtől a teljes futamidő alatt referenciához, az ötéves állampapír-piaci hozamhoz kötött a kamat.

Hitelkérelem – aranyköpések

Hitelkérelem – aranyköpések

Üi.: Egyedül vagy adóstárssal igényelné?
Üf.: Egyedül a férjemmel.

Üi.: A legkisebb felvehető összeg háromszázezer forint.
Üf.: Nem baj, én úgyis csak százötvenezret szeretnék.

Üi.: Ingatlanfedezetes hitelnél a felvehető minimális hitelösszeg ötszázezer forint.
Üf.: Ennél nagyobb összeget nem is lehet igényelni??

Üf.: És milyen dokumentumokat kell elküldeni?
Üi.: A személyi igazolvány első négy oldalát.
Üf.: Tépjem ki a személyimből az első négy oldalt?

Fenyegető adósságörvény

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a lakosság eladósodottsága, sokan több hitelt vettek fel, mint amennyit törleszteni tudnak. Az MNB és a PSZÁF jó tanácsokkal próbál segíteni.

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a lakosság eladósodottsága, sokan több hitelt vettek fel, mint amennyit törleszteni tudnak. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb adatai szerint március végén a lakosság ingatlanhitel állománya megközelítette a 4.215,7 milliárd forintot. Legalább ennyire beszédes adat, hogy a BellResearch kutató- és tanácsadó cég MTI által idézett legfrissebb, 651 fő megkérdezésével végzett felmérése szerint a lakáshitelt igénylők egyharmada a pénzintézet minden feltételét elfogadná, hogy hozzájusson a kért összeghez. Az adatokból e mellett az is kiderül, hogy a potenciális ügyfelek a hitelező pénzintézet bármely szolgáltatására szerződést kötnének csak azért, hogy megkapják a hitelt.