Fix törlesztőrészlet – akár 10 évre

Az elmúlt évek hektikus gazdasági környezete a korábbinál is jobban felértékelte a biztonság fogalmát: nem véletlen, hogy a jelzáloghiteleket igénylők számára az egyik legfontosabb szempont mára a törlesztő részletek kiszámíthatósága lett. Az UniCredit Bank a hazai piacon egyedülállóan hosszú távra is kínálja ezt: 10 évre is bebetonozható a jelzáloghitel törlesztőrészlete.

A piaci tapasztalatok világosan mutatják: a lakáshitel vagy a szabad felhasználású jelzáloghitel kiválasztásakor a törlesztőrészlet nagysága mellett ma már annak tervezhetőségét is fontos, ha nem a legfontosabb döntési szempontként veszik figyelembe az érdeklődők. Az UniCredit hitelei attól különlegesek, hogy a bank a mai piacon egyedül képes arra, hogy az ügyfeleiről ne csak 1 vagy 3, de akár 10 évre is levegye a fel-le kamatváltozások kockázatát.

„Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy jelenleg az ügyfelek többsége hosszabb távon még a biztonságos elköteleződéstől is tart, ezért az ügyfél nálunk maga döntheti el, hogy egy évig, három évig vagy 10 évig kívánja-e változatlanul tartani a törlesztőrészletét – avatott be a termékfejlesztés szakmai hátterébe Ihász Csilla, az UniCredit Bank Lakossági és kisvállalati divíziójának vezetője. – A rövidebb periódusoknál is vigyáztunk azonban arra, hogy a lejáratukkor ugyanarra az időtávra újra betonba önthesse az ügyfél a törlesztést. Például a 3 éves fordulójú Relax hitelünknél ezt újabb 3 évre teheti meg. Szerencsére az újra kedvező irányba forduló hazai fejlődés segíti a hosszú távú gondolkodás terjedését. Ezt ma már egyébként a megtakarításokban is érzékeljük, ahol a rugalmas betéti formáink és a dinamikusan kezelt befektetési alapjaink révén szintén érdemben tudjuk csökkenteni az ügyfelek kockázatait. Véleményünk szerint ez az az út, magyarán az ügyfelek kockázatai csökkentésének, elégedettségük növelésének az útja, amin következetesen haladva a banki szakma bizonyosan visszanyeri a jól működő szakértői rendszereket megillető teljes bizalmat.”

Az UniCredit Bank Relax hitele induló banki költségek nélkül igényelhető, és további kedvezményként a folyósítást követően a bank egy ingatlan értékbecslési díját is jóváírja az ügyfél számláján. A 2010. december 31-éig lakásvásárlási célra hároméves fix kamatozást és törlesztőrészletet választó ügyfelek számára pedig a lakás berendezését is könnyebbé teszi értékes utalványokkal az UniCredit. Az induló banki költség nélküli jelzáloghitel igénybevételének feltétele a mindenkori törlesztőrészletet mindössze húszezer forinttal meghaladó havi jövedelemátutalás, az UniCredit Banknál vezetett számla és a vagyonbiztosítás. Lakáscélú, induló banki költség nélküli hitelek esetén a választható kamatperiódusokhoz tartozó aktuális kamatokat és THM-eket az alábbi táblázat foglalja össze.

Forrás: tozsdeforum.hu