Feljelentenek több bankot is a bedőlt hitelek miatt

Kilakoltattak ma egy férfit Székesfehérváron, mert bedőlt hitele miatt elárvereztette a házát a bank. A nyugdíjas férfi és a hasonló károsultak ügyét alapul véve egy székesfehérvári jogsegély-szolgálat feljelentést tesz az érintett kereskedelmi bankok ellen törvénytelennek ítélt hitelfolyósítási gyakorlatuk miatt – közölte az MR1-Kossuth Rádió.

Kozma József, a Magyar Közösségi Garancia Kft. Jogsegélyszolgálat vezetője az MR1-Kossuth Rádió szerint azt mondta, nemcsak az törvénytelen, hogy jóval áron alul adják el a bedőlt hitelű házakat a bankok, hanem már a devizahitelek felvételekor tisztességtelenül jártak el az ügyfelekkel. A frank folyamatos erősödése miatt a szerződésbe írt devizaösszeg a kifizetés időpontjában – hetek múlva – már jóval több forintot ért, de ezt az ügyfelek sosem kapták meg – tette hozzá a szervezet vezetője.

A jogsegély-szolgálat szerint ez jogtalan haszonszerzés, csalás, ezért a Legfőbb Ügyészségnél tesz feljelentést – tette hozzá az MR1-Kossuth Rádió. Kozma József a székesfehérvári esettel kapcsolatban korábban azt mondta, csak hétfőn értesültek a kilakoltatásról. A kilakoltatott, februártól nyugdíjas férfi elmondta, hogy 18 millió forint hitelt vett fel, 3 évig törlesztette, de adóssága mostanra 29-30 millió forint körül lehet. Egy hete kapta meg az értesítést arról, hogy az új tulajdonos kérte a kilakoltatását. Elkeseredetten úgy fogalmazott, hogy „a maffia áldozata” lett.

Forrás: hvg.hu