Akciós devizahitelek felvétele

Amennyiben valamilyen akciós devizahitelt vesz igénybe, gondosan olvassa el, hogy
az akció – kedvezmény – konkrétan melyik termékre vonatkozik (pl. személyi kölcsönre, deviza alapú lakáskölcsönre, stb.);melyek a kedvezmény igénybevételének feltételei (pl. havi meghatározott összegű
átutalás a banknál vezetett számlára); milyen időszakban benyújtott kölcsönökre vonatkozik a kedvezmény;
mennyi ideig van érvényben a kedvezmény (pl. a folyósítástól kezdődően egy évig); a kedvezményre jogosító időtartam lejártát követően milyen mértékben növekszik a hitel költsége.

Kérdezzen rá:
Az ügyintézőtől a bank által alkalmazott devizavételi-, és eladási árfolyamokra, z árfolyamváltozás törlesztőrészletben való érvényesítésének gyakoriságára, hogy van-e lehetőség előtörleszteni, vagy milyen más lehetőség van, ha a kamat-, illetve árfolyamváltozás következtében megnövekedett törlesztőrészleteket nem tudja teljesíteni, hogy van-e lehetőség a devizahitelt forinthitelre átváltani.

Mint minden hitelnél, a devizahitelnél és figyeljen a következőkre:
Tanulmányozza át az adott hitelkonstrukció Általános Szerződési Feltételeit, Üzletszabályzatát, és kérdezze meg a bankját, az Ön számára nem érthető fogalmakról! Minden esetben olvassa el a szerződéses dokumentumokat, mielőtt aláírná azokat! Hasonlítsa össze a különböző bankok által kínált konstrukciók jellemzőit (kamat, THM, egyéb költségek, előtörlesztés lehetősége, stb.)

Alaposan nézzen körül az ajánlatok között, ha szükséges, hívja fel a bank ügyfélszolgálatát vagy keresse fel a legközelebbi bankfiókot személyesen! Kérdezzen rá a különböző futamidőjű lehetőségekre, kérjen az ügyintézőtől konkrét példát, hogy lássa a futamidő függvényében a havi törlesztőrészletét!

Soha ne vegyen fel nagyobb hitelösszeget, mint amit megengedhet magának!
Ne bízzon a kirívóan csábító ajánlatokban! Mindig alaposan ismerje meg a
konstrukciót, mielőtt döntését meghozza!

Szólj hozzá!