A szabadfelhasználású hitelek

Amennyiben rendelkezik lakással, házzal, telekkel, üdülővel, nyaralóval vagy egyéb ingatlannal lehetősége van ennek terhelésével szabad felhasználású hitel felvételére.

Szabad felhasználású hitel magánszemélyek részére (beleértve az egyéni vállalkozókat, mezőgazdasági őstermelőket, és egyéb önálló tevékenységet végzőket is) ingatlan fedezete mellett nyújtható tetszőleges célra.

Akik nem rendelkeznek félretett pénzzel, és nincs lehetőségük (vagy nem akarnak) családjuktól, ismerősüktől kölcsönt kérni nehezen tudják megvalósítani pénzigényes ötleteiket, elképzeléseiket, vágyaikat. A szabad felhasználású hitel fedezetének alkalmas minden Magyarország területén levő per-, teher- és igénymentes, valamint önállóan forgalomképes ingatlan , amely a kölcsönigénylő vagy valamely hozzátartozójának saját tulajdona.

A szabad felhasználású hitel összege:
A szabad felhasználású hitel minimális 1 millió Ft, illetve 1 millió Ft-nak megfelelő EUR összeg. Maximális összege nincs értékhatárhoz kötve, azt a fedezetül szolgáló ingatlan(ok) hitelbiztosítéki értéke és az Adós háztartásának fizetőképessége határozza meg.

A szabad felhasználású hitel futamideje:
A szabad felhasználású hitel futamideje minimum 1, maximum 25 év.

Ki igényelhet szabad felhasználású hitelt?
Minden 18. évét betöltött, cselekvőképes természetes személy, akinek az életkora a szabad felhasználású hitel futamidejének végéig nem haladja meg a 70-75. életévet. Amennyiben az Adós életkora a kölcsön végső lejártának időpontjában meghaladja a 70-75 évet, olyan Adóstárs vagy Kezes bevonása szükséges, aki a fenti feltételnek megfelel. A szabad felhasználású hitelt igénylő házastársát, vagy élettársát kötelező Adóstársként bevonni a szerződésbe.

Milyen devizanemben igényelhető szabad felhasználású hitel?
Forint alapon igényelhető.

Aktív BAR lista a szabad felhasználású hitel igénylés esetén kizáró okot jelent a hazai bankoknál. Amennyiben passzív Bar listán van fontos tudni, hogy mikor került fel, milyen összeggel, és mióta passzív.

Forrás: ridomingatlan.hu

Szólj hozzá!